Кадър: Агенция НовиниВ субекта на Руската федерация Хакасия момиче, след като

...
Кадър: Агенция НовиниВ субекта на Руската федерация Хакасия момиче, след като
Коментари Харесай

Момиче бе ухапано от пепелянка. Родителите й търсиха противоотрова 14 часа в две болници, а после...

Кадър: „ Агенция Новини ”

В субекта на Руската федерация Хакасия момиче, откакто е било ухапано от пепелянка, прекара 14 часа без противоотрова, защото не можаха да намерят такава, пише  " Агенция Новини ".

Според майката, на 2 август, до момента в който си почивало в базата на Жарка край Саяногорск, момичето видяло опашката на змия и се заблудило, че е гущер. То сграбчила пепелянката, само че тя е ухапала.

Родителите незабавно завели щерка си в градската болница, където лекарите съобщили, че нямат серум - антидот против ухапването, и по тази причина ще я лекуват с антибиотици. Лекарите означиха, че е малко евентуално серум да се откри в републиканските лечебни заведения.

Предписаното лекуване за момичето не помогнало: мястото на ухапването било подуто, а отокът почнал да се популяризира по продължение на ръката. Родителите на детето написали отвод от хоспитализация и закарали щерка си в Абакан, в Републиканската детска клинична болница. Там също нямало антидот за змийски заболявания. Поставили капкомер на момичето и почнали да го приготвят за кръвопреливане, написа Life.ru.

Отровата се популяризирала бързо по цялото тяло, момичето не се оправяло и било доста отпаднало. Родителите решили да заведат детето си в Красноярск, само че след няколко часа договаряния, съумели да намерят противоотрова в регионалната болница в Аскизски и тя била доставена в Абакан.

След поставената инжекция - 14 часа след ухапването, положението на момичето се е подобрило и в този момент е под непрекъснато наблюдаване на лекарите.

Превод: „ Петел ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР